Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Egy újabb komoly érv a székhelyszolgáltatás mellett
2012.12.9 10:39:56


székhelyszolgáltatás ingatlanadóUgyan "ingatlanadó" mint egzaktum nincs Magyországon, de helyi szinten ingatlanokat terhelő adók léteznek régóta. A helyi adókról sz. törvény az iparűzési adó, gérpjármű adó, idegenforgalmi adó mellett három adónem kivetését teszi lehetővé az önkormányzatoknak, ilyen az építményadó, telekadó, és idegenforgalmi adó. Az építményadót gyakorlatilag minden épület, épületrész után meg kell fizetni, korábban kivételt képeztek a lakóingatlanok, az adót négyzetméterre szabták ki, fajlagosan, tehát minél nagyobb volt az ingatlan alapterülete, annál többet kelett fizetni arányosan.

2008 óta Magyarországon az uniós jogrendbe történő illeszkedés miatt immáron nincs lehetőség arra, hogy valaki mentesüljön az építményadó alól, ha lakóingatlanát vállalkozási, üzleti célra használja. A legtöbb önkormányzat súlyos adóterhet vet ki építményadó formájában minden ingatlanra, mely adó alól mentességet élveznek azok a lakóingatlanok, amelyeket tulajdonosa állandó lakhelyeként birtokol, kivéve, azokat az ingatlanokat amelyet a tulajdonosa üzleti célra hasznosít, bérbe ad. Idézek a VI. kerületi önkormányzat ide vágó rendeletéből:

"Az adókötelezettség
2. § (1) Adóköteles az építmények közül az Önkormányzat illetékességi területén lévő lakás és nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész (a továbbiakban: építmény). E rendelet alkalmazásában nem minősül építménynek a három évnél rövidebb időtartamra létesített építmény (felvonulási épület).
(2) Az építményadó alkalmazásában az építményhez tartozik az építmény rendeltetésszerű használatához szükséges - az épületnek minősülő építmény esetén annak hasznos alapterületével, épületnek nem minősülő építmény esetén, az általa lefedett földrészlettel egyező nagyságú – földrészlet.
(3)1Az adókötelezettség az építmény valamennyi helyiségére kiterjed, annak rendeltetésétől, illetve hasznosításától függetlenül.
(4)

illetve a 4. §-ból:

(4) E rendelet alapján mentes az adó alól - a Htv. 52. § 26. pont szerinti vállalkozó tulajdonát képező, üzleti célt szolgáló épület, épületrész kivételével - valamennyi lakás céljára szolgáló ingatlan, melyet bejelentett állandó lakosként a tulajdonos, a vagyoni értékű jog jogosultja, illetve azoknak a Ptk. szerinti közeli hozzátartozója lakja, ha magánszemély tulajdonosa nem gazdasági tevékenység vagy egyéb jövedelemszerző tevékenység céljára használja az ingatlant, vagy nem adja bérbe. "

Az mértéke pl. a VI. kerületben 1.240,- forint / m2, amit a teljes hasznos alapterület után fizetni kell, függetlenül attól, hogy ki mire használja az ingatlant. Sokan legyinthetnek erre egyet: eddig semmilyen iratot sem kaptak, amiben építményadót szabtak ki lakásukra. Bármikor előfordulhat azonban, hogy az Önkormányzat értesíti levélben az ingatlan, konkrétan most: lakás, tulajdonosát, hogy fizesse meg évekre visszamenőleg a lakása után az építményadót, tekintve, hogy azt üzleti célra is használta, amire a legkézenfekvőbb bizonyíték az. hogy egy cég székhelyeként van nyilvántartva a magyar közhiteles cégnyilvántartásban. Ennek ellenkezőjét elég nehéz bizonyítanim gyakorlatilag lehetetlen: az önkormányzat  pl. egy 70 m2-es alapterületi lakásra, az elmúlt három évre vonatkozóan évenkénti 86.800 forinttal számolva 260.400 forintot szab ki, és ebben még nincsenek benne a kamatok, és az esetleges bírság, mivel ez egy utólag hatóság által észrevett adóhiány. Az összeg ilyen esetben közelítheti a 400.000 forintot. Még csak nem is kell ismerni a magyar hatóságokat ahhoz, hogy észrevegyük: reális az esélye az adó mútbeli visszamenőleges megfizettesének, mivel a jogszabály az egyértelmű, jár az önkormányzatnak a lakás székhelyként, telephelyként, fióktelepként történő hasznosítása.
A helyi adót meg kell fizetni, annak kivetése, utólagos számonkérése visszamenőleg pedig nem varázslás: egyszerűen a cégnyilvántartást, ami egy dvd-n keresztül is bármikor elérhető össze kell fésülni az építményadó nyilvántartással, és máris kész a megoldás.

Erre nyújt biztos megoldást a székhelyszolgáltatás, székhelyszolgálat intézménye. Ha valaki a székhelyét az általunk kínált szolgáltatáscsomag keretében valemely irodánkba jelenti be, nem kell félnie az építényadó kivetésétől. Az ingatlanok után egyetlen egyszer kell évente adót fizetni, azt a Gross Székhelyszolgáltató Kft és a cégcsoport cégei megteszik minden ingatlan után egyszer. Az építményadó megtakarítás mértéke pl. csak a VI. kerületben egy 70 négyzetméteres lakást feltételezve, mint korábban láttuk évi 86.800 forint per pillanat. Amennyiben székhelyszolgáltatást választ, ezt nem kell megfizetnie és mégis nyugodtan alszik: Ön helyett, mi fizetünk. Ha iparűzési adó-mentes helyen igény tőlünk székhelyszolgátatást - feltételezve, hogy nincs máshol telephelye, fióktelepe - a teljes iparűzési adót is megspórolja, mindezt fél éve cca. bruttó 36.100 forintért, melyben kap egy titkárnőt is, aki folyamatosan átveszi, figyeli a leveleit, értesíti az esetleges küldeményekről. Nem kell félni, hogy mikor nyit önre a NAV valamely revízora, de a szomszédai sem fognak Önre irigykedni, mert esetlegesen megtudják a lakásánál elhelyett cégtáblából: céget alapított. A székhelyszolgáltatás megóvja az építéményadótól, ha kell az iparűzési adótól - ami független a cége nyereségességétől, kap egy titkárnőt, így levelei nem mennek soha vissza a feladóhoz, - többek között a NAV - hoz, így esélyt sem ad arra a hivataloknak, hogy bírságolják, csak azért mert nem vett át egy levelet. A székhelyszolgáltatás előnye - amit ritkánt hallani - , hogy ajánlott leveleiért - ha nem tartózkodik nap közben otthon - nem kell esténként sorban állva a postára fáradnia. Sokszor egy-egy ajánlott levél átvétele akár órás, több órás elfoglaltságot is jelenthet, ha székhelyszolgáltatás igényel, ezen idő alatt tud foglalkozni a családjával, magával. Amúgy is rohanunk rengeteget, ne tegyük, ha nem muszáj.

Gálusz Gábor

székhelyszolgáltatásunk

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző más cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás végelszámolás),számtalan opcionális szolgáltatás közül választhat: könyvelés és székhelyszolgáltatás. Székhelyszolgálat 0 Ft - cégalapítás 0 Ft, székhelyszolgálat INGYEN, székhelyszolgálat immáron három helyen: Pesten, Budán és iparűzési adó-mentes Újlengyelben Pest megyében az M5-ös mellett. Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is . Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás , kft alapítása 2014-ben is, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete, ingyen kft alapítása ha székhelyet rendel...        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése. székhelyszolgálat iparűzési adó mentes helyen ....