Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Székhelyszolgáltatás mellett ne kérjen átirányítást !
2012.3.16 13:45:02


A definíció szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája, a bejegyzetti iroda pedig a cég levelezési címe, ahol iratok átvétele, iktatása stb. folyik. A cég székhelyén a cégnek üzleti tevékenységet végeznie nem kell.  Ha a cég címén a levelek át sincsenek véve, oda meg sem érkeznek a levelek, könnyen mondhatja bármelyik hatóság, hivatal: a székhely definíciója meg sem valósul, az még csak postai levelek átvételi helyeként sem állja meg a helyet. A definíció sérül, ennek következtében a cím, mint bejegyzett székhely, a "székhely" jogi tartalmában fiktív adat, valótlan tény, tehát hamis adat a cégnyilvántartásban. Magánokirathamisítás első ránézésre, másodikra pedig intellektuálus közokirathamisítás, annak minden elégséges tényállási elemével együtt. Igen, mert a köznyilvántartás van meghamisítva egy valótlan adattal, hisz a székhely jogilag mégsem székhely, istentudja mi. Akkor súlyos a helyzet, ha pont a székhelyszolgáltató cég él ezzel a törvénytelen - első, felületes nekifutásra talán jogszerű, szabályos -  megoldással, bújtja fel az ügyfelet törvénysértésre. Egy irányadónak tekintett bírósági döntés, nevezetesen a BDT2009.1987 rögzíti, idézem:   "A bejegyzett székhely csak akkor felel meg a székhelyre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, ha ott a hivatalos leveleket átveszik. Ennek hiányában a cég okot ad a törvényességi felügyeleti eljárás megindítására, s neki kell viselnie a törvényességi felügyeleti eljárás költségeit."
   
A székhelyszolgáltatás olyan  feladathalmaz, amelynek körében a szerződtetett cég,  a székhelyre vonatkozóan - üzletszerűségéből adódóan - profi szolgáltatást kell nyújtson a hozzá forduló ügyfeleknek, hogy a székhely gyakorlati, és elméleti-jogi váza is összeálljon. Mentve sok székhelyszolgáltató céget, sokszor a székhelyszolgáltást végző cég tudta nélkül, az ügyfél kér utánküldést.

Mi lehet egy átirányításnak, utánaküldésnek a következménye?

- a szokásos: adószámfelfüggesztés, majd törlés

- törvényességi felügyeleti eljárás, esetleg cég hivatalbóli törlése

Sohase kérjük utánküldést, átirányítást, különösen ne a székhelyszolgáltatás mellé ! Ha valamelyik szolgáltató ilyet ajánl fel, azonnal keressünk mást !

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző más cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás végelszámolás),számtalan opcionális szolgáltatás közül választhat: könyvelés és székhelyszolgáltatás. Székhelyszolgálat 0 Ft - cégalapítás 0 Ft, székhelyszolgálat INGYEN, székhelyszolgálat immáron három helyen: Pesten, Budán és iparűzési adó-mentes Újlengyelben Pest megyében az M5-ös mellett. Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is . Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás , kft alapítása 2014-ben is, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete, ingyen kft alapítása ha székhelyet rendel...        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése. székhelyszolgálat iparűzési adó mentes helyen ....