Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Megszűnik az ügyvédi székhelyszolgáltatás 2012-től
2012.1.8 10:11:54


2011. december 23-án elfogadott módosító törvénycsomag keretei között a Parlament törölte azt a korábbi jogszabályi rendelkezést, mely szerint ügyvéd is nyújthatott székhelyszolgáltatást Magyarországon. Így a 2011. évi CXCVII. tv. törölte az Ügyvédekről szóló 1998. évi. XI. törvény 25/A passzusát. Törlésre kerül ide vonatkozóan a 2006. évi V. tv azaz a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról, és végelszámolásról sz. törvény 7/A. §-a is, amely lehetővé tette a cégeknek, hogy részükre az ügyvéd biztosítsa székhelyszolgáltatási szerződés ellenében a székhelyüket. Az új szabályozás 2012. március 1-én lép életbe, itt áll be a törvény hatálya. Továbbra is hatályban marad a 49/2007. IRM rendelet, amely szabályozta az ügyvédi székhelyszolgáltatást. Hozzá kell tenni azt is, hogy a korábban, tehát fent jelzett törvénymódosítás előtt ügyvéddel, ügyvédi irodával kötött székhelyszolgáltatásra vonatkozó szerződés hatályban marad, ezt tartalmazza az alábbi 2006. évi V. tv-ben található jogszabályi rendelkezés, idézem: „(5) A Módtv. hatálybalépése előtt ügyvédi székhelyszolgáltatással rendelkező cégek vonatkozásában az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény Módtv. hatálybalépése előtt hatályos 25/A. §-át kell alkalmazni.

A gyakorlati tapasztalat szerint az ügyvédek között amúgy sem volt népszerű a székhelyszolgáltatás nyújtása. A nagy piaci verseny miatt az árak alacsonyak, az adminisztráció ehhez képest túlságosan macerás volt. Hozzátehetjük azt is, hogy egy komoly peres praxist folytató ügyvéd, hacsak nem rendelkezett komoly kisegítő adminisztrációval, nem volt abban a gyakorlati helyzetben, hogy minden nap levelek tömegeit vegye át, adott időpontban, azok egyszerű tömeges adminisztrációját elvégezze pillanatok alatt. A zavartalan ügyvédi munkát zavarta a székhelyszolgáltatás nyújtása, nem véletlen, hogy az ügyvédek által kalkulált székhelyszolgáltatási díj messze magasabb volt, mint egy hasonló szolgáltatáscsomaggal rendelkező cég által biztosított székhelyszolgáltatás.

Gálusz Gábor

 

Központi iroda 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző más cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás végelszámolás),számtalan opcionális szolgáltatás közül választhat: könyvelés és székhelyszolgáltatás. Székhelyszolgálat 0 Ft - cégalapítás 0 Ft, székhelyszolgálat INGYEN, székhelyszolgálat immáron három helyen: Pesten, Budán és iparűzési adó-mentes Újlengyelben Pest megyében az M5-ös mellett. Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is . Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás , kft alapítása 2014-ben is, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete, ingyen kft alapítása ha székhelyet rendel...        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése. székhelyszolgálat iparűzési adó mentes helyen ....