Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
7 / 2017. (VI. 1.) IM rendelet kompatibilis székhelyszolgáltatás nálunk...
2017.11.21 14:29:52


Végre megszületett idén 2017. június 1-én a székhelyszolgáltatókat szabályozó IM rendelet. Korábban a székhelyszolgáltató cégek specifikus keretszabályok nélkül űzték tevékenységüket. És mivel nem volt külön ide vonatkozó egyetlen jogszabály sem - ide nem számítva az ügyvédi székhelyszolgáltatást - sokszor sokan leírták a székhelyet szolgáltató cégeket, mondván: minden jogi alap és jogszabály nélkül szolgáltatnak. Nem volt persze tiltó szabály sem. Eredetileg a Polgári Törvénykönyvből / Cégtörvényből vezették le/ vezettük le a tevékenységünket, ami igazából most sem változott. Ha valaki székhelyszolgáltatást rendel, most sem lát nagyobb változást, hisz az ide vonatkozó jogszabály a Ptk-val. és a Cégtörvénnyel való kapcsolata maradt változatlan. Most csak annyi történt, hogy bizonyos szabályokat, mondjuk úgy, szolgáltatói minimumokat előír az új rendelet, és ugyanez történik a szolgáltatást igénybe vevő cégekkel is. Milyen változást vehetnek észre az ügyfelek és mire kell felkészülniük?

- minden ügyfélnek minimális irathalmazt a szolgáltató rendelkezésére kell bocsátania, azaz a székhelyére letennie. Mik ezek? 

   - cégiratok

   - beszámoló

   - az adóhatósághoz történő adatbejelentéssel összefüggő iratait

   - hatósági engedélyeket.

További változás, hogy a székhelyszolgáltatásra vonatkozó szerződés nem lehet határozott idejű. A rendes felmondás jogát a felek egy éven belül nem gyakorolhatják. Nem lehet alkalmazni un. utánküldést, azaz olyan postázási módszert, ahol a székhelyre küldött levelet a székhelyen nem veszik át, hanem egy harmadik címen történik a postázás.

Még további változás, hogy a székhelyszolgáltató cégnek vagy tulajdonjoggal vagy ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett használati joggal kell rendelkeznie az adott ingatlanon.

A fenti jogszabálynak megfelelő szerződés köthető csak az új ügyfelekkel. A régi ügyfelekkel 2018. június 30-ig kell átalakítaniuk az új szabályoknak megfelelő  szerződésüket.  A topcegalapitas.hu üdvözli a rendeletet és az új szabályozást!

Központi irodánk, ahol várjuk Önt

1027 Budapest, Bem rakpart 50.

 


  Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző más cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás végelszámolás),számtalan opcionális szolgáltatás közül választhat: könyvelés és székhelyszolgáltatás. Székhelyszolgálat 0 Ft - cégalapítás 0 Ft, székhelyszolgálat INGYEN, székhelyszolgálat immáron három helyen: Pesten, Budán és iparűzési adó-mentes Újlengyelben Pest megyében az M5-ös mellett. Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is . Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás , kft alapítása 2014-ben is, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete, ingyen kft alapítása ha székhelyet rendel...        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése. székhelyszolgálat iparűzési adó mentes helyen ....