Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Székhelyszolgáltatók szerinti NAV adóstérkép... 2013 nyár
2013.7.22 8:47:32


Székhelyszolgáltatók NAV-os rizikótérképe

(100 millió feletti adótartozók megoszlása  székhelyszolgáltatók szerint)

A NAV folyamatosan közzé teszi a 180 napot meghaladóan tartozó céges és nem céges azon adózóknak a listáját, amelyek adótartozása meghaladja a 100 millió forintot. Ezen listán szerepelnek rendre olyan cégek is amelyeknek székhelyet székhelyszolgáltatást nyújtó cégek biztosítanak. Előre bocsátom, hogy nem minden 100 millió forint feletti adótartozó fantomcég, illetve nem minden 100 millió forint feletti adótartozó cég mögött állnak adócsalók, hisz sok féle külső gazdasági tényező vezethet oda, hogy egy cég tartozik a Magyar Államnak több, mint 100 millió forinttal. Az eloszlás, a cégek számának nagyságrendje mutat azonban több mint valamit. Az Adóhatóságnál ismertek székhelyszolgáltatók, melyeket leggyakrabban a „cégtemető” szót tartalmazó szövegkörnyezetben bukkanak fel. Többször írtam arról, hogy nálunk a Gross Irodaház Kft. (Gross Székhelyszolgáltató Kft.)-nél elég komoly ellenőrzés van ilyen téren, mi fokozottan figyelünk arra, hogy olyan személyek ne gründolhassan céget, akiknek a később tevékenysége prejudikálhatóan sérti a többi ugyanarra a címre bejegyzett cég jó hírnevét, NAV előtti renoméját. Erre kifejezetten odafigyelünk, és, hogy mindez nem üres fecsegés, szlogen, mutatja az alábbi NAV oldaláról is bárki által elérhető adatbázisból leválogatott székhelyszolgáltatók szerinti grafikon:

székhelyszolgáltatók és a 100 milió feletti adótartozók...

A grafikon szerint a legtöbb 100 millió feletti adótartozással rendelkező cégnek a (1.) Céghmester nyújt székhelyet, őket követi a (2.) Logosz Stúdió. A Céghmester és a Logosz Stúdió annyi 100 millió forint feletti adótartozónak nyújt székhelyet, amennyit az összes többi székhelyszolgáltató. Az általuk kötött szerződések pedig mégis lemaradnak a többi szolgáltató által kötött összes szerződésállománytól. Őket követi a sorban a szekhelyszolgaltatas.com, illetve a Cégszolgálat Kft. A Cégjegyző.com és a székhelyszolgaltatas.net. Utóbbiak az Aranyeső u. 8-ban, és a Honvéd u. 8-ban szolgáltatnak székhelyet. Mi (Gross Irodaház Kft.) a sor legvégét zárjuk, nálunk a sorban utolsó előtti céghez képest is harmada  (!!!) volt 100 millió forinttal legalább 180 napja tartozó cégek száma. Összesen öt ilyen cég volt, utólag ebből négyet megvizsgálva, a négyből három kb. 6-8 másodperc alatt kiszúrható lett volna. A cégek nagy részét én kontrollálom, ha akkor az irodában vagyok az öt ilyen cégből három biztosan nem gazdagítja ezt a számot. Ha valaki azt mondja, hogy nem lehet előre kiszúrni a renitens cégeket az vagy nem érti ahhoz amit csinál, vagy lódít, mi ellenőrzünk és a grafikon az önmagáért beszél, a Szent Grált, vagy a Bölcsek Kövét pedig nem birtokoljuk, tehát nincsenek különleges olyan erőforrásaink, amelyek mások számára nem elérhetőek egy ilyen ellenőrzéshez.

A végén ismét szeretném hangsúlyozni, hogy 100 millió forint feletti adótartozást nem feltétlenül adócsalók, rosszhiszemű céglovagok „követnek” el, nem egy komoly, tisztességes cég kerülhet a nagy adótartozók közé. Azt viszont tény, hogy a grafikonok szereplő cégek 90%-a rosszhiszemű céglovag volt, főleg ha hozzáteszem, hogy nálunk ellenőrzés mellett ezek a 95%-át ki tudtuk már jó előre szűrni.

A Gross Irodaház Kft. a jövőben is csak azoknak a cégeknek nyújt székhelyet, és kezeli az adminisztrációját, amely cégek tulajdonosai, vezetői tisztességes szándékkal alapítanak céget,- többek között azért - , hogy védjünk ezzel minden Ügyfelünket, figyelve rájuk. Cégünk 50 millió forintos felelősségbiztosítással rendelkezik, fontosnak tartjuk, hogy egy komoly biztosítással is növeljük Ügyfeleink biztonságát, ami a mai viszonyok között nem elhanyagolandó szempont.

A legvégére pedig még egy lista, amelyet szintén a NAV adott ki. Ezen azok a cégek találhatóak meg cím szerint, amelyeknél jelentős összegű adóhiányt tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A listán szereplő cégek egy részének az alábbi székhelyszolgáltató cégek adtak székhelyet:

  • Céghmester (több helyen szolgáltat székhelyet)
  • Logosz Studio (több helyen szolgáltat székhelyet)
  • Cégjegyző.hu - főleg Budapest, Aranyeső u. 8.
  • szekhelyszolgaltatas.net - csak Budapest, Honvéd u. 8.

A Gross Irodaház Kft. (Gross Székhelyszolgáltató Kft.) ebben a kimutatásban egyetlen rossz pontot sem kapott. Mondjuk ezt így is terveztük. Lehet így tervezni. Szeretnénk, ha nem csak kuriózum lenne a hozzáállásunk, ha nem keltene megrökönyökédést a céglovagok között, hogy elutasítjuk a kérésüket, szeretnénk, ha ilyenkor nem tudnának az elutasított zűrös előéletű cégvezetők, próbálkozóük arra hivatkozni, hogy sec-perc alatt befogadják őket a konkurensek, ahol sokszor még ügyvéd sincs a helyszínen, sokszor még igazolványokat sem kell felmutatniuk. Szeretnénk, ha az egész szakmában meglenne a nívó. Miért is? Mert a hozzáállás a védelmet jelenti, a többi ügyfél védelmét, és a saját cégünk védelmét.

Gálusz Gábor

Székhelyszolgáltatás 50 millió forintos felelősségbiztosítással a Gross Irodaház Kft-nél....

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző más cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás végelszámolás),számtalan opcionális szolgáltatás közül választhat: könyvelés és székhelyszolgáltatás. Székhelyszolgálat 0 Ft - cégalapítás 0 Ft, székhelyszolgálat INGYEN, székhelyszolgálat immáron három helyen: Pesten, Budán és iparűzési adó-mentes Újlengyelben Pest megyében az M5-ös mellett. Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is . Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás , kft alapítása 2014-ben is, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete, ingyen kft alapítása ha székhelyet rendel...        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése. székhelyszolgálat iparűzési adó mentes helyen ....